Türkiye'nin En Popüler, Oyun Epin Satış, Dijital Kod Alışveriş Sitesi
Tüm Oyunlar
Valorant Rank Sistemi ve Kademeler Rehberi

Valorant Ranks Sistemi, Kademeler ve MMR Rehberi 

Valorant Rank Sistemi Nasıl Çalışır ve Kademeler Nasıldır?

Author : Oyunfor.com
2022-12-14

Riot, oyunlarında Rank Sistemini daha karmaşık bir hale getirmeyi seviyor ve bu Valorant için de devam ediyor elbette. Bu oyunda nasıl “Kademe” atlayabileceğinizi anlamanıza yardımcı olmak için Valorant'taki rank sistemi hakkında gerekli bilgileri sizin için derledik.

 

valorant-kapak

Valorant Ranks Sistemi, Kademeler ve MMR Rehberi 

 

Bu Kılavuz İki bölüme Ayrılacaktır :

 

  1. Valorant'ta sıralama sisteminin nasıl çalıştığına dair mutlak temeller
  2. MMR (Matchmaking Rating) ve KP (Kademe Puanı) sistemlerinin Rank atlamaktaki etkileri

(MMR gizli bir puanlama sistemidir. Oyuncular bu puanı göremez)

 

 

Rekabetçi Modun Kilidi Nasıl Açılır?

 

Valorant'ta Rekabetçi Modun kilidini açmak için Profil Seviyesi en az  20 olmalıdır. Bunu yapmanın en hızlı yolu, Derecesiz ve Spike’a Hücum maçlarıdır. Oyunda tamamen yeniyseniz, Derecesiz maçı öneririz; bu, temel bilgileri de öğrenmenizi sağlar. Oyunu her gün yaklaşık 3 saat oynarsanız, bir hafta içinde Profil Seviyesinin 20'ye ulaşacağını düşünüyoruz.

 

Valorant Rank Sistemi Nasıl Çalışır ve Kademeler Nasıldır?

 

Bir Rekabetçi Modun kilidini açtığınızda, ilk derecenizi almadan önce 5 yerleştirme maçı oynamanız gerekecek. Bu 5 maç sonunda yer alınabilecek en yüksek kademe Yücelik 1 olabilir. Tıpkı rekabetçi oyunların çoğunda olduğu gibi, kademeniz mevcut beceri seviyenizi belirler. Valorant'ta her biri 3 aşamadan oluşan 8 Kademe (Rütbe) vardır :

 

 

 valorant-kademeler

 

 

Nasıl Rank Yükseltilir / Kademe Atlanır?

 

Kademe yükselme koşulları ikiye ayrılıyor

 

  1. Demirden Yücelik seviyesine Kademe Puanı
  2. Ölümsüz ve Radyant Seviyelerinde Kademe Puanı

 

  • Demirden Yücelik seviyesine Kademe Puanı

Mevcut sıralamanızdan daha yüksek bir sıralama elde etmek için 100 KP (Kademe Puanı) toplamanız gerekecek . KP ise oyunları kazanarak toplanabilir. Rekabetçi Modda bir maç kazanarak genellikle 10 ila 50 KP puanı alırsınız. Ancak, oyun istediğiniz gibi gitmez ve kaybederseniz, yine bu miktarlarda KP kaybedersiniz .

 

 

  • Ölümsüzlük ve Radyant Kademelerinde Kademe Puanı

Demir'den Yücelik'e kadar, 100 KP'ye ulaştığın her seferde bir kademe yükselirsin. Fakat bu durum Ölümsüzlük ve Radyant oyuncuları için geçerli değil. Ölümsüzlük 1'den Ölümsüzlük 2 ve ötesine yükselebilmek için belli bölgesel KP eşikleri bulunuyor. Latin Amerika – Kuzey Amerika – Brezilya – Asya Pasifik ve Türkiye Avrupa bölgelerinde kademe atlamak için gereken KP puanları farklılık gösteriyor.

 

valorant-bölgesel-kp

 

 

Yani bizi ilgilendiren Türkiye ve Avrupa bölgesinde Ölümsüzlük 1’den Ölümsüzlük 2 kademesine geçmek için 100 KP ve Ölümsüzlük 2’den Ölümsüzlük 3 kademesine geçmek için 200 KP gerekiyor. Radyant kademesine geçmek için ise 550 KP gerekiyor fakat Radyant olabilmek için belirtilen KP puanını kazanmak yeterli değil. Ayrıca belirtilen bölgede ilk 500 oyuncu arasına da girmek gerekiyor. Eğer ilk 500 içinde yer alınmıyorsa Ölümsüzlük 3 seviyesinde yer almaya devam edersiniz.Bu kademelerde, kazanmayı sürdürdükçe KP kazanmaya devam edebilirsiniz.

 

Bu rehberin ilerleyen kısımlarında KP sisteminin Valorant'ta tam olarak nasıl çalıştığına değineceğiz, genel olarak ana menüdeki "Kariyer" seçeneğine tıklayarak ilerlemenizi her zaman görebilirsiniz.

 

valorant-kp

 

Özetlemek gerekirse rütbe simgenizin altındaki bar dolduğunda, bir üst rütbeye geçeceksiniz. Tam tersi durumda bir rütbe düşersiniz. Ayrıca, maçtan hemen sonra kaç KP aldığın veya kaybettiğin konusunda her zaman bilgilendirildiğin ekran da burasıdır.

 

MMR & KP Sistemleri

 

Artık Rekabetçi Modun mutlak temellerini öğrendiğimize göre, MMR ve KP sistemlerinin Valorant'ta nasıl çalıştığını anlatalım. Daha önce League of Legends oynadıysanız MMR, LP sisteminin birebir karşılığı diyebiliriz. Bilmeyenler içinse kısaca şöyle değinelim:

Galibiyetler, mağlubiyetler ve tur farkı (kaç farkla galip geldiğin), karşılaşmada KP'nin ne kadar düşeceğini veya artacağını belirler. Demir'le Yücelik arasındaki oyuncular karşılaşma sonucuna göre performans bonusu kazanabilir fakat Ölümsüzlük ve Radyant oyuncularının KP'si tamamen karşılaşmada gösterilen performansa göre belirlenir.

 

 

Valorant'ta MMR (Matchmaking Rating)

 

Kademeniz becerilerinizin bir göstergesi olsa da Kademenizi etkileyecek, daha doğrusu KP kazanımı etkileyecek bir sistem MMR. Evet, beceri seviyenizin en önemli belirleyicisi, Rekabetçi Mod'daki yaşam boyu performansınıza dayalı MMR'nizdir (Eşleştirme Puanı) . Ayrıca MMR'nizi tam olarak göremezsiniz; bu değer gizlidir. MMR daha adil maç eşleşmeleri sağlamak için perde arkasında kalan bir seviye belirleme sistemidir.

 

 

valorant-mmr-kp

 

 

Valorant'ta KP (Kademe Puanı)

 

Daha önce de belirttiğimiz gibi, her oyundan sonra KP puanı alırsınız veya kaybedersiniz ve bir maçtan sonra aldığınız KP puanlarının değeri miktarını MMR belirler. Yani MMR değeriniz ne kadar yüksek olursa, kazandığınız her maç için o kadar çok KP puanı alırsınız ve maç kaybederseniz o kadar az KP puanı kaybedersiniz. Düşük MMR değerleri, Kademe Puanı kazanımı etkiler. Bu da bazı oyuncuların hesabını kapatıp yeni bir hesap açma yoluna gitmelerine neden olur. Oyun  başına daha fazla KP elde etmek için, yeni hesabı sıfırdan inşa etmeye başlamayı tercih ederler. 

 

MMR ve RR Arasındaki Fark

 

Tüm bunları daha basit ifade etmek gerekirse:

MMR  "Sürekli performans sıralamanız" olarak nitelendirilebilir. Bu puanı göremezsiniz ama hesabınızda sürekli vardır. Asla sıfırlanmaz, ömür boyu sizinle kalır. Bunu artırmanın tek yolu oyun kazanmaktır, bu yüzden galibiyet serisi elde etmek ve maçlarda daha iyi performans sergilemek gerekir.

Yüksek MMR = Maç kazandıktan sonra daha çok KP kazancı, maç keybettikten sonra ise daha az KP düşüşü.

Düşük MMR = Maç kazandıktan sonra daha küçük KP kazancı, maç kaybettikten sonra ise daha fazla KP düşüşü.

  • Yorumlar (0)
Mükemmel
(0 )
%0
Çok İyi
(0)
%0
İyi
(0 )
%0
Fena Değil
(0 )
%0
Çok Kötü
(0 )
%0
Ortalama Puan
0
0
0
İlk Yorum Yapan Siz Olun!
Hediye Kartları
    Google Play ve App Store’da banka kartı ya da kredi kartı kullanmadan oyun veya uygulama içi ögeler satın alma işlemi nasıl yapılır bu yazımızda anlattık.         Google Play Hediye Kartı Nerede Satılır?     Android ve IOS platformlarında geçerli olan dijital hediye kodları.. Devamını Oku
Oyun Dünyası
  Ghost of Tsushima Sistem Gereksinimleri Belli Oldu! Sucker Punch Productions ve Nixxes Software tarafından geliştirilen Ghost of Tsushima'nın 16 Mayıs 2024 tarihinde PC'de oynanabilir olacağı duyurusu yapılmıştı. Steam ve Epic Games Store üzerinden ulaşılabilir olacak olan Ghost of T.. Devamını Oku