Türkiye'nin En Popüler, Oyun Epin Satış, Dijital Kod Alışveriş Sitesi
Tüm Oyunlar
Oyun Satışları 2020'de Rekor Kırdı

2020 Oyun Satışları

Oyun Satışları

Author : Oyunfor.com
2020-12-30

Oyun Satışları 2020'de Rekor Kırdı

 

Türkiye'de oyun satışları 2020 yılında en yüksek seviyesine ulaşarak rekor kırdı

 

Ülkemizde 2020 oyun sektöründe en yüksek satışlara ulaşarak geçtiğimiz yıla kıyasla %29 büyüme gösterdi. Rekor satışların en büyük nedeni pandemi ile beraber evde kalma sürelerinde yaşanan artış ve mobil oyunlara olan yoğun ilgi.

Oyunfor.com verilerimiz dahilinde açıklamada bulunan Oyunfor Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu bu başarının başlıca sebebi olarak pandemiyle birlikte artan evde kalma sürelerini ve mobil oyunlarda yaşanan patlamayı işaret etti. Mehmet Dumanoğlu, konu hakkında şunları söyledi:

 

¨Pandemiyle birlikte evde kalma sürelerinin artması, eski oyunculara oyun oynamak için daha fazla süre tanırken yeni bir hobi arayışına giren insanları oyunlarla tanıştırarak sektörün hızlı bir şekilde yükselişe geçmesine zemin hazırladı. Globalde 700 milyon indirilmeyi aşan PUBG Mobile ve 300 milyon indirilmeyi aşan Call of Duty: Mobile gibi, yüksek konfigürasyonlu sistemlere ihtiyaç duymaksızın akıllı telefonlar üzerinden oynanabilen kaliteli oyunların ülkemizde de karşılık bulmasının yükselişin ana sebeplerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.¨ şeklinde açıklamada bulundu.

 

Twitch

 

2020'nin Şampiyonu PUBG Mobile


Oyunfor.com yıllık verilerine göre Türkiye'de 2020'nin en çok oynanan oyunu PUBG Mobile oldu. Oyunun orjinal masaüstü versiyonu PlayerUnknown's Battlegrounds ise 2020 Yılı En Çok Oynanan Oyunlar arasında 12. sırada yer aldı. Bununla beraber yayınlandığı günden bugüne popülaritesini koruyan World of Warcraft, Counter Strike Global Offensive ve Metin 2 gibi klasik, çok oyunculu oyunlar üst sıralarda yer alamaya devam etti.

 

Diğer yandan, bir Futbol Ülkesi olan ülkemizdeki oyuncular FIFA, PES, FM gibi futbol oyunlarınddan vazgeçmeyerek yeni serilerine de yoğun ilgi gösterdiler.
Satışlar, kategorik dağılımda ise 2019’a göre PC platformunda %5, konsollarda %1 düşüş gösterirken mobil oyun kategorisinde %6 artış gösterdi.

 

PUBG Mobile

 

2020’nin En Çok Oynanan 15 Oyunu

1. PUBG Mobile
2. World of Warcraft
3. Call of Duty: Mobile
4. League of Legends
5. Lords Mobile
6. Counter Strike: Global Offensive
7. FIFA 2020
8. Fortnite
9. PES 2020
10. FM 2020
11. Metin2
12. PlayerUnknown’s Battlegrounds
13. Valorant
14. Call of Duty: Black Ops 4
15. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege


Kadınların oyunlara ilgisi artıyor

2020 yılında, kadınların oyunlara olan ilgisi önceki yıllara göre hatırı sayılır bir şekilde yükseldi. 2019’da toplam oyun alışverişlerinin %18’ini gerçekleştirirken 2020’de bu oran %30’a çıktı.


2020’nin en çok oyun alışverişi yapan ikinci şehri İzmir


2020’de en çok oyun alışverişi yapan şehir İstanbul, ikinci şehir ise Ankara’yı geride bırakan İzmir oldu. Geçtiğimiz yıldan farklı olarak Bursa, Antalya’yı geride bırakarak dördüncü sıraya yerleşti.

 

30 yaş üstü gamer’ların sayısı artıyor


2020’de oyun alışverişi yapan 30 yaş üstü oyuncuların sayısı geçtiğimiz yıla göre %15 artış gösterdi. 30 yaş altı oyuncular genelin %53’ünü oluştururken 30 yaş üstü oyuncular %47’sini oluşturuyor.

 

Pqueen ve Elraeen

 

Twitch’in yıldızları: Elraenn ve Pqueen

 

Oyunforpay’in ve Oyunfor kullanıcılarının görüşlerine göre 2020 yılında en çok etkileşim alan kadın yayıncı Pelin Baynazoğlu (Pqueen), erkek yayıncı ise Tuğkan Gönültaş (Elraenn) oldu.

 

En çok etkileşim alan erkek yayıncılar

1. Tuğkan Gönültaş (Elraenn)
2. Tuna Akşen (Pintipanda)
3. Ferit Karakaya (wtcN)
4. Mustafa YAVUZ (hazretiyasuo)
5. Mete Özbey (Easter GamersTv)

 

En çok etkileşim alan kadın yayıncılar

1. Pelin Baynazoğlu (Pqueen)
2. Gözde Demiral (Miafitz)
3. Merve Burcu Durak (targetlocated)
4. Ceren Pektaş (LunaSpia)
5. Kübra Turhan (Kaytie)

  • Yorumlar (0)
Mükemmel
(0 )
%0
Çok İyi
(0)
%0
İyi
(0 )
%0
Fena Değil
(0 )
%0
Çok Kötü
(0 )
%0
Ortalama Puan
0
0
0
İlk Yorum Yapan Siz Olun!
Hediye Kartları
    Google Play ve App Store’da banka kartı ya da kredi kartı kullanmadan oyun veya uygulama içi ögeler satın alma işlemi nasıl yapılır bu yazımızda anlattık.         Google Play Hediye Kartı Nerede Satılır?     Android ve IOS platformlarında geçerli olan dijital hediye kodları.. Devamını Oku
Oyun Dünyası
PlayStation Store Mayıs Tasarrufları Başladı! Mayıs ayına girmemize günler kala Playstation Store, oyuncu dünyasına seslendiği "Oyun dolu bir Mayıs olsun!" notuyla mayıs tasarrufları kapsamındaki %75'e varan indirimlerini başlattı. Mayıs Tasarrufları'nın son günü 9 Mayıs 2024 olarak duy.. Devamını Oku