Türkiye'nin En Popüler, Oyun Epin Satış, Dijital Kod Alışveriş Sitesi
Tüm Oyunlar
Overwatch 2 Ücretsiz Olarak Çıktı: Junker Queen, Sojourn ve Kiriko ile ilk izlenimler

Overwatch 2 Ücretsiz Olarak Geldi

Overwatch 2 Yeni Kahramanlar: Junker Queen, Sojourn ve Kiriko

Author : Oyunfor.com
2022-10-05

Overwatch 2 hakkında sorulması gereken soru: ilk oyuna yakışır nitelikte eğlenceli bir devam oyunu mu? ise, şu anda cevap kesinlikle evet.

 

 

 

 

Overwatch 2 Ücretsiz Olarak Geldi

 

 

Overwatch 2016 yılında piyasaya çıktığında benzersiz kahramanlardan oluşan, iyi dengelenmiş kadrosu, amaca dayalı birinci şahıs nişancı oyunu sayesinde oyun dünyasında fırtınalar estirdi. Blizzard, ilk Overwatch'ı kozmetik öğeler, oyun modları, sezonluk etkinlikler ve yeni kahramanlarla destekleyerek hayranları uzun süre yeniliklere doyurmayı başardı. Bununla birlikte, Overwatch için içeriklerin sıradanlaşmasıyla oyuncular da ilgisini kaybetmeye başladı. “Overwatch 2” son zamanların en iyi çok oyunculu oyunlarından birinin, yeniden ortaya çıkışını temsil ediyor ve 5v5 formatı bir takım yeni içerik sunuyor. Overwatch 2'nin hayranlara yüzlerce saatlik inanılmaz eğlenceli bir oyun sunuduğunu söyleyebiliriz ancak beklenenden daha az sayıda büyük değişikliklerin olduğunu da vurgulamak gerek.

 

Yeni 5v5 formatı, Overwatch'taki belki de en önemli değişiklik. Artık geleneksel takım içeriği tek bir tanka düşüyor, bu da hasar emicilik ve yardımcı oyuncu rolünü her zamankinden daha kritik hale getiriyor. Doomfist artık bir tank ve Orisa daha hücum odaklı olacak şekilde yeniden tasarlandığından, artık kategoride seçim yapabileceğiniz daha geniş bir yelpazeniz var. Tank oynamanın dışında, bu 5v5 formatı her oyuncunun her maçta daha fazla önem taşımasını sağlıyor.

 

Devam oyununda, yeni katılan üç yeni karakterle birlikte 35 kahramandan oluşan etkileyici bir kadro bulunuyor. Çok sayıda canlı, etkileyici tasarımlı haritaya sahip ve yepyeni Push modu da dahil olmak üzere güzel de bir PvP oyun modu seçimi sunuyor. Overwatch 2'deki en büyük değişiklik, 6v6 kurulumundan 5v5'e düşüş. Bu biraz dramatik olsa da oyunun hala Overwatch gibi hissedilmesini engellemiyor. Roller, yeni oyunda takım başına bir Tank kahramanı, iki Hasar kahramanı ve iki Destek kahramanı olarak dağıtılıyor. Overwatch 2’de tanklar, bu yeni dağılıma uyum sağlayabilmeleri için önemli ölçüde elden geçirilmiş. En çok da Orisa’da değişiklik olduğunu söyleyebiliriz.

 

Overwatch 2’de diğer Tank kahramanları, genellikle mevcut yeteneklerini korumuş, ancak bazı özellikler güçlendirilmiş. Reinhardt artık tek seferde iki Ateş Darbesi atabilir ve şarjını iptal etme yeteneğine de sahip. Zarya'nın iki balonu var ve Roadhog, ultisiniı kullanırken kancasını ve şifasını da kullanabilir.

 

 5v5 formuna geçiş ve Tank kahramanlarında yapılan değişiklikler Overwatch 2'yi Overwatch'tan çok daha agresif ve daha hızlı bir hale getiriyor. Hala belirgin bir şekilde ilk oyunla aynı ancak daha fazla aksiyon dolu ve heyecan verici.

 

 

Overwatch 2 Yeni Kahramanlar: Junker Queen, Sojourn ve Kiriko

 

 

Overwatch 2'ye ilk giriş yaptığınızda: üç yeni kahraman, altı harita, bir oyun modu ve 30'dan fazla görünüm sizi karşılıyor. Junker Queen ve Sojourn savaşta rakipleri fazlasıyla zorluyor ancak önemli iyileştirme ve güçlendirme yetenekleri ve ölümcül kunai saldırısı ile Kiriko, bugüne kadarki en sevdiğim destek kahramanlarından biri oldu diyebilirim.

 

Orijinal Overwatch'ın 6v6 kurulumunu özleyecek olanlar var, ancak çoğu oyuncu 5v5'e hızlı bir şekilde adapte olacaktır. 5v5 formatı Overwatch 2'nin en riskli ve en iyi değişikliklerinden biri ve oyunu gerçekten bir devam oyunu gibi hissettiren özelliklerden biri. Oynaması inanılmaz eğlenceli üç yeni Overwatch 2 kahramanı ile diğer oyun değişiklikleri ve eklemeler yerinde ve etkileyici. Overwatch 2'de her rol için yeni bir kahraman var. Yeni Damage kahramanımız; yetenekleri hem Soldier 76'nın kitinin sadeliğinden hoşlananlara hem de Widowmaker gibi keskin nişancılardan talep edilen isabetliliğe benzeyen gelişmiş hareket kabiliyetine sahip bir asker olan “Sojourn”. Yeni Tank kahramanı, Roadhog'un kancasına benzer şekilde düşmanlara bıçak fırlatabilen ve onları kendisine çekebilen bir kahraman olan “Junker Queen”. Ve yeni Destek kahramanı, oyunun çok oyunculu betalarında yer almayan en yeni karakter olan “Kiriko”.

 

Çoğu Overwatch hayranı muhtemelen Overwatch 2 betalarına katıldı ve bu yüzden zaten Sojourn ve Junker Queen'i oynadılar. Kiriko, üç yıldan uzun süredir ilk yeni Destek kahramanı ve kadroya çok hoş bir ek olmuş. Duvarların içinden ışınlanabiliyor, sihirli tılsımlarla müttefikleri iyileştirebiliyor ve takım arkadaşlarına geçici olarak yenilmezlik sağlayan bir eşyayı verebiliyor. Daha da iyisi, Kiriko kritik vuruş hasarı veren ölümcül kunai ile donatılmış, bu nedenle sadece etkili bir şifacı olarak değil, aynı zamanda etkili bir saldırı kahramanı olarak da işlev görüyor.

 

 

overwatch-2-tanks

 

 

Overwatch 2 Premium Battle Pass Nedir?

 

 

Artık ganimet kutularının yerini oyun içi bir mağaza ve oyun içi görevleri tamamlayarak ilerlenen Savaş Bileti almış. Bu görevler; şifacı olarak bir oyunu kazanmaktan, belirli bir karakterin ultisini üç kez kullanmaya kadar değişiyor. Bazı görevler her gün, bazıları haftalık, bazıları ise sezonluk olarak yenileniyor ve her zaman yeni hedefler sunuyor.

 

Bir meydan okumayı her tamamladığınızda, bir sonraki aşamaya doğru deneyim kazanıyorsunuz. Her  sezonun yeni kahramanının kilidini açmak için Battle Pass'ın 55. seviyesine ulaşmanız gerekiyor. İşte oyun içi harcamalar da burada başlıyor. Eskiden Premium olan bir oyunun,  ücretsiz olması bu değişimleri de beraberinde getiriyor. Premium satın alırsanız, yeni kahramanlar kadronuza 1. seviyede katılıyor. Yükseltilmiş Premium Battle Pass için 10 $ (veya oyun içi jeton eşdeğeri) ödemeniz gerekiyor. Ödüllerin geri kalanı ise kozmetik.

 

İlk Overwatch'ı hiç oynamamış olanlar, belirli sayıda maç oynayarak orijinal kahramanların kilidini açmak gibi engellere sahip. Blizzard, artık yeni bir hesap oluşturmanın ücretsiz olduğu Overwatch 2 için hilecileri savuşturmanın bir yolu olarak bunu fatura ediyor ve tüm karakterlerin kilidini açmak için önümüze uzun bir yol koyuyor. Yani tam kadronun kilidini açmak için oyuncuların yaklaşık 130  maçı tamamlaması gerekiyor. Neyse ki, kazandığınız maçlar ve görevler size ekstra deneyim getiriyor ve yol bir nebze olsun kısalıyor. Zaten maçlardan benim kadar keyif alıyorsanız, bu kilit açma gereksinimleri zorlayıcı gelmiyor. Yine de, Overwatch ilk oyununu uzun süreler oynayan bir oyuncu olarak, karakterlerin kilidini açmak zorunda olmadığım için memnunum.

 

 

overwatch-2-premium-pass

 

 

Sonuç

 

 

Blizzard, bir zamanların en eğlenceli çok oyunculu nişancı oyunu olan Overwatch’a çok keskin olmayan yeni bir soluk getirmiş. Daha küçük 5v5 maçlara geçiş, Overwatch için bireysel düelloların taktiksel takım oyununa göre biraz daha öncelikli olduğu yeni bir tarzı başlatmış. Yeni kahramanlar ve haritalar oldukça başarılı görünüyor. “Push” ise zamanla hayranların favorisi haline gelebilecek bir mod.

 

Günlük ve haftalık mücadeleler sunan yeni Overwatch 2 için Blizzard battle pass modeliyle Orijinal oyunun tersine bir sistem getirmiş. Premium savaş geçişi için para harcamak istemiyorsanız ve yeni destek kahramanı Kiriko'yu hemen almak istemiyorsanız, kilidini 55. Seviyeye kadar ilerleyip ücretsiz olarak açabiliyorsunuz.

 

Normal oyun modunda bir kademe yükselmek yaklaşık bir buçuk saatimi aldığından şunu söyleyebilirim ki, bu ilerlemeyi hızlandırmak için görevleri tamamlamak isteyeceksiniz. Günlük ve haftalık görevlerden bazıları, yalnızca belirli bir rol alarak oyun kazanmakla sizi görevlendirirken, bazı görevler de oyuncuları bireysel başarılar için ödüllendiriyor.

Overwatch 2 hakkında sorulması gereken soru: ilk oyuna yakışır nitelikte eğlenceli bir devam oyunu mu? İse, şu anda cevap kesinlikle EVET.

 

  • Yorumlar (0)
Mükemmel
(0 )
%0
Çok İyi
(0)
%0
İyi
(0 )
%0
Fena Değil
(0 )
%0
Çok Kötü
(0 )
%0
Ortalama Puan
0
0
0
İlk Yorum Yapan Siz Olun!
Hediye Kartları
    Google Play ve App Store’da banka kartı ya da kredi kartı kullanmadan oyun veya uygulama içi ögeler satın alma işlemi nasıl yapılır bu yazımızda anlattık.         Google Play Hediye Kartı Nerede Satılır?     Android ve IOS platformlarında geçerli olan dijital hediye kodları.. Devamını Oku
Oyun Dünyası
  Ghost of Tsushima Sistem Gereksinimleri Belli Oldu! Sucker Punch Productions ve Nixxes Software tarafından geliştirilen Ghost of Tsushima'nın 16 Mayıs 2024 tarihinde PC'de oynanabilir olacağı duyurusu yapılmıştı. Steam ve Epic Games Store üzerinden ulaşılabilir olacak olan Ghost of T.. Devamını Oku