Türkiye'nin En Popüler, Oyun Epin Satış, Dijital Kod Alışveriş Sitesi
Tüm Oyunlar
NBA 2K23 İnceleme: Jordan Challange, Retro Mod, MY Career ve Yenilikler

NBA 2K23 Jordan Challenge, MyCareer, MyNba Eras

NBA 2K23 Jordan Challenge, Retro Modlar

Author : Oyunfor.com
2022-10-03

 

 

nba-2k23-jordan

 

 

 NBA 2K23, her zamankinden daha iyi saha içi oyun deneyimi, Jordan Challenge ve basketbol tarihi meraklıları için mükemmel retro modlarla geldi. Bu yıl 2K23, yeniden düzenlenmiş atış göstergeleri ve dayanıklılık çubukları olmak üzere çeşitli güncellemeler sunuyor. Yeni atış göstergesi hataya çok az tolerans gösteriyor ve önceki serilerden daha zorlayıcı hale geliyor. Bu yeni ve daha katı şut mekaniği nedeniyle başlangıçta biraz zorlandığımı söyleyebilirim. 2K22’de, zamanlamanız mükemmel olmasa bile iyi bir şut çıkarabilirdiniz, ancak NBA 2K23'te başarılı bir atış için mükemmele yakın bir zamanlama yapmanız gerekiyor.

 

 

Temel oynanıştaki bu iyileştirmeler, NBA 2K23'te sunulan çeşitli modlara da yansıyor. Michael Jordan'ın kariyerinden ikonik anları yeniden yaşamanızı sağlayan Jordan Challenge ve MyNBA Eras gibi heyecan verici yenilikleri içeriyor.

 

 

Peki her şey bu şekilde güzel mi devam ediyor? Yanlış olan ne?

 

 

NBA 2K serisi microtransactions (oyun içi harcama) ’a o  kadar önem veriyor ki, en popüler oyun modu olan çevrimiçi MyCareer, fazladan para harcamak istemediğimiz için gözümüzü korkutuyor. NBA 2K23,  mevcut haliyle basketbol oyununu çok iyi taklit etse de, MyCareer modunda bariz P2W özelliğini görmezden gelmek fazlasıyla zor oluyor.

 

 

Oyunda geçirdiğim birkaç saatin ardından  The City'de karşılaştığım oyuncuların büyük bir kısmı oyuncularımın reytinglerinin çok üstündeydi. Bugüne kadar her 2K oyununda, karakter geliştirme maliyetlerinin yüksek olmasından zaten şikayetçiydik. NBA 2K23 ile birlikte eski maliyetleri arar olduk. NBA 2K23’te yeteneğinizi geliştirmek için ödemeniz gereken VC miktarı da bir hayli artmış. Elbette VC’ ödemeden yetenek geliştirme yolları da var. Fakat çevrimiçi modda VC eksikliğinden kaynaklı oyun keyfinin azalması ve çevrimdışı modun ne kadar sıkıcı olduğu düşünülünce, VC kazanmak için harcayacağınız onca zaman pek keyifli görünmüyor.

 

nba-2k23-mycareer

 

 

P2W Öncelikli Harcamalar Oyunları Daha Zevksiz Bir Hale Getiriyor

 

 

Oyunda günlük girişler ve görevler ile VC kazanarak para ödeyen oyuncularla aynı seviyelere ulaşabilirsiniz ama bunun sabır isteyen bir süreç olduğunu gördük. Kendisini draft eden, hayran kitlesi kazanmaya çalışan bir oyun modu olan MyCareer’de oynarken VC eksikliği oyun keyfini oldukça azaltıyor.

MyTeam puanlarını ve jetonları kullanmak, oyunun yüksek fiyatlarına ayak uydurmak istemeyenler için bir seçenek olsa da, inanılmaz derecede sabırlı değilseniz, paket satın almak için para harcamak, iyi bir kadro edinmenin en kolay yolu oluyor. MyCareer ve MyTeam maçlarında kazanılan VC puanları o kadar az ki  takımınızı ve oyuncunuzu daha yüksek puanlı gruplarla aynı seviyeye getirmek için eskiye nazaran çok daha fazla çalışma gerekiyor.

 

 

Jordan Challenge, NBA 2K23 ile Gelen En Güzel Mod

 

 

Neyse ki NBA 2K23, vakit geçirebileceğim birçok başka oyun moduna sahip. Her şeyden önce Jordan Challenge, Michael Jordan'ın 1982 NCAA Şampiyonluğu maçından başlayıp, 1998'de Jazz'a karşı şampiyonluk kazanan son maçıyla biten tarihi basketbol kariyerinin işlendiği harika bir deneyim sunuyor. Jordan'ın kariyerindeki bazı anları, maçlarda tekrar yaşamak için tasarlanmış bölümler mevcut. Örneğin, NCAA Şampiyonası maçında 16 sayı ve Jordan ile dokuz ribaund almak gibi. Bu bölümlerin her biri retro tarzı grafikler ve filtreler eşliğinde muazzam olmuş. Bu bölümler NBA 2K23 ile yaşadığım en eğlenceli deneyimdi.

 

Benzer bir şekilde, MyNBA artık Magic ve Bird dönemi, Jordan dönemi, Kobe dönemi ve elbette modern dönem dahil olmak üzere oynamak için birkaç "dönem" sunuyor.Bir NBA takipçisi olarak NBA'in bu altın çağlarını oyunda deneyimlemek düşündüğümden çok daha heyecan vericiydi.

 

 

 

NBA 2K23 Saha İçi Oyun Deneyimi Olarak Üst Seviyelerde

 

 

Tabii ki, retro modlarla vakit geçirmenin bu kadar eğlenceli olmasının en büyük nedeni saha içi oyun deneyimi. Bu yıl 2K, oynanış ayarlarına ve mekaniksel ayarlara daha fazla zaman ayırmış gibi görünüyor ve bunların neredeyse tamamı hissedilir şekilde oyun keyfini yükseltiyor. En  göze çarpanı oyuncu hareketlerinde, geliştirilmiş ağırlık duygusu. Oyuncular eskisinden çok daha gerçekçi hareket ediyor ve bunun sonucunda animasyonlar çok daha gerçekçi görünüyor.

Son olarak değinmek istediğim konu  yapay zekanın etkisi; Özellikle MyNBA ERAS modunda gördüğüm CPU'nun topu en iyi oyunculara vermeye çok daha fazla niyetli olması. Özellikle de bu oyuncular başarılı oluyorsa. Örneğin, rakip takımımız da bizi zorlayan, diğerlerine göre daha iyi performans gösteren oyuncu sivriliyor. CPU,  performansı daha iyi olan oyuncunun oynamasına izin vermekten oldukça memnun görünüyor.

 

 

nba-2k23-mynba-eras

 

 

Sonuç

 

Genel bir değerlendirme yapacak olursak, gelen yenilikler beni son derece tatmin etti. Değişen şut mekanikleri, karakter haraketlerindeki geliştirmeler ve en önemlisi Retro Mod.

Yeni retro oyun modları içimdeki spor sevgisine ulaştı ve NBA tarihine daha çok merak duymama neden oldu . İyileştirilmiş mekanikler ve yapay zeka yenilikleri gibi gelen özellikler sayesinde, NBA tarihini yeniden yaşamak isteyenler için güzel bir deneyim olacak.

Bunların yanında kendimi MyCareer deneyiminden tamamen uzaklaşmış hissediyorum. Çevrimiçi modlarda rekabet edebilmek için karakter gelişimine bu meblağlarda harcama yapmak ya da VC kazanabilmek için saatlerce oynamaya niyetim yok. Bunun yerine My NBA Eras ve Jordan Mod deneyiminin tadını çıkaracağım.

 

  • Yorumlar (0)
Mükemmel
(0 )
%0
Çok İyi
(0)
%0
İyi
(0 )
%0
Fena Değil
(0 )
%0
Çok Kötü
(0 )
%0
Ortalama Puan
0
0
0
İlk Yorum Yapan Siz Olun!
Hediye Kartları
    Google Play ve App Store’da banka kartı ya da kredi kartı kullanmadan oyun veya uygulama içi ögeler satın alma işlemi nasıl yapılır bu yazımızda anlattık.         Google Play Hediye Kartı Nerede Satılır?     Android ve IOS platformlarında geçerli olan dijital hediye kodları.. Devamını Oku
Oyun Dünyası
  Ghost of Tsushima Sistem Gereksinimleri Belli Oldu! Sucker Punch Productions ve Nixxes Software tarafından geliştirilen Ghost of Tsushima'nın 16 Mayıs 2024 tarihinde PC'de oynanabilir olacağı duyurusu yapılmıştı. Steam ve Epic Games Store üzerinden ulaşılabilir olacak olan Ghost of T.. Devamını Oku