Türkiye'nin En Popüler, Oyun Epin Satış, Dijital Kod Alışveriş Sitesi
Tüm Oyunlar
God Of War: Ragnarok Karakterlerine Göz Atalım

God of war Ragnarok karakterleri, God of war ragnarok yeni karakter

god of war ragnarok thor, god of war ragnarok mimir, god of war ragnarok durlin, god of war ragnarok tyr, god of war ragnarok angrboda

Author : Oyunfor.com
2022-09-22

Oyunun çıkmasına sayılı günler kaldı ve kısaca bir “karakter ve mitoloji” turu yapalım istedik.

 

God Of War Ragnarok - kapak

 

 

God of War: Ragnarok’un çıkış tarihi 9 Kasım yaklaştıkça daha da heyecanlanıyoruz. Oyun, Kratos'un 2018'deki yolculuğunun doğrudan bir devamı olduğu için, Ragnarok olaylarından önceki uzun kış olan Fimbulwinter'da başlıyor. Yayınlanan son fragmanlarla birlikte birkaç yeni yüz ortaya çıkıyor ve bazıları hikayenin neleri içereceği konusunda bende oldukça merak uyandırıyor.

 

God of War: Ragnarok'un İskandinav mitolojisinden bu kadar çok ilham alması sebebiyle, bu mitolojiyi incelemek biz oyun severlere bazı ipuçları verebilir.

 

(Yazımızın bundan sonraki bölümü, daha önce God Of War oynamayanlar için spoiler niteliği taşıyabilir.)

 

God of War Ragnarok Karakterleri:

 

Kratos

 

Kratos bir kez daha God of War Ragnarok'un baş kahramanı. Yunan Savaş Tanrısı. Yunan panteonunu devirdikten yüzlerce yıl sonra, Kratos Midgard'a geldi,  Faye ile tanışıp evlendi ve Atreus adında çocukları oldu. Yaşlılık ve savaş yaraları onu yormaya başlarken, Kratos hala soğuk Leviathan baltasını ve ateşli Kaos Bıçaklarını kullanan güçlü bir tanrı olmaya devam ediyor.

 

 

God of war ragnarok- kratos atreus

 

 

Atreus

 

Kratos ve Faye'nin oğlu olan Atreus'un aslında iki adı var. Babası ona Yunanca bir isim olan Atreus'u verirken, annesi ona İskandinav ismi Loki'yi verdi. Atreus, tanrısal mirasını anlamak için mücadele ediyor. Babasını çok sevse de, zaman zaman çelişkiler yaşıyor. Yetenekli bir okçu, ayrıca bazı hayvanların ruhlarıyla iletişime geçip onları çağırabiliyor. Atreus bu seferki yolculukta yeni yeteneklerle donatılabilirve bir önceki seride yaptıklarından çok daha fazlasını yapabilir.

 

 

God Of War Ragnarok - Mimir

 

 

Mimir

 

Bir bilgi hazinesi olan Mimir, Odin onu hapsettikten ve Kratos tarafından serbest bırakılmadan önce Aesir Tanrılarının elçisiydi. Mimir bir kez daha Kratos ve Atreus'a eşlik edecek ve dokuz diyarın uçsuz bucaksız alanları keşfedilirken yeni hikayeler anlatacak, Kratos’a yol gösterecek ve yersiz şakalar yaparak yine yanımızda olacak.

 

 

God of war ragnarok-thor

 

 

Thor

 

Pek çok kişi Thor'u Marvel Sinematik Evrendeki tasviriyle tanıyor olsa da, İskandinav mitolojisindeki Gök Gürültüsü Tanrısı'nın çok uzun ve köklü bir geçmişi var. God of War: Ragnarok'un yeni Thor tasviri biraz farklılık yaratıyor. Odin'in çekiçli oğlu, gök gürültüsü, şimşek ve güç tanrısı olarak görülüyor.  Thor’un, Santa Monica Studio'nun dünyanın sonunu betimleyen İskandinav mitolojisine bağlı kalacağını varsayarak Ragnarok’ta büyük bir rol alacağını düşünüyorum.

 

 

God Of War Ragnarok - Durlin

 

 

Durlin

 

Önceki oyunlarda görünmeyen Durlin yeni oyunda karşımıza çıkacak. Aslında "Durlin" isim olarak İskandinav mitolojisinde geçmez, ancak bazı metinlerde "Dulinn" olarak da yazılan bir "Durinn" vardır. Eğer bu gizemli karakter buysa, Durlin yaratılan ikinci cücedir. Ayrıca, Dvalin adında başka bir cüceyle birlikte efsanevi kılıç “Tyrfing”'in yaratılmasıyla da tanınır. Bu gizemli karakter hakkında pek bir şey bilinmiyor ancak God of War: Ragnarok'un hikayesinde büyük etkileri olacak Tyrkurtarma yolculuğunda omzundaki ahtapot ve sempatik görüntüsüyle Durlin’in yol  göstereceğini düşünüyorum.

 

 

God Of War Ragnarok - Tyr

 

 

Tyr

 

İskandinav mitolojisinde Tyr, Odin'in oğullarından biridir ve genellikle savaş tanrısı olarak anılır. İskandinav panteonunda savaş söz konusu olduğunda birçok tanrının adı geçer. Bununla birlikte, Tyr zeki ve cesur olarak bilinir. En bilinen hikayesi, “Fenrir” adlı dev kurdu, cüceler tarafından 6 malzeme kullanılarak yapılan “Gleipnir” adlı zinciri kullanarak zapt etmeye çalışırken elini kaybettiği hikayedir. God of War: Ragnarok'un fragmanında Tyr'ın her iki elinin de sağlam olduğunu gördük. Bu yüzden Fenrir ile geçen macera henüz yaşanmamış.

 

God of War'da Tyr, savaşları başlatan değil barışçıl ve onları bitiren biri olarak görülüyordu. Kötü şöhretli Aesir-Vanir Savaşı'nı durdurdu ve Aesir-Vanir ve Jotnar'a barış getirdi. Fakat Odin'in bilgi çalma girişimi nedeniyle Jotnar ile barış kısa sürdü. Tyr'ın Odin'in işgalini durdurmak için Jotunheim'a giden yolu kapatma planınının ardından, Odin Tyr'ı mühürledi ve öldürüldüğüne dair yanlış söylentiler yayarak Dokuz Diyar'daki herkesi kandırdı.

 

 

God Of War Ragnarok - Angrboda

 

 

Angrboda

 

Angrboda'nın görüntülerde arkadaş canlısı ve genç görünümü benim için beklenmeyen bir gelişme oldu. Angrboda, mitolojide, Loki'nin karısı ve kıyameti getiren Fenrir ve “Ölüm Kraliçesi” Hel’in de anneleri olduğu için God Of War Ragnarok'ta çok önemli bir figür olarak devam edecek. Atreus'un Loki olduğu varsayımı ile düşünecek olursak, God of War: Ragnarok’ta Atreus ve Angrboda'nın nasıl tanıştığı ve bir zaman atlaması olup olmayacağı gibi merak ettiğimiz sorular ortaya çıkıyor.

  • Yorumlar (0)
Mükemmel
(0 )
%0
Çok İyi
(0)
%0
İyi
(0 )
%0
Fena Değil
(0 )
%0
Çok Kötü
(0 )
%0
Ortalama Puan
0
0
0
İlk Yorum Yapan Siz Olun!
Hediye Kartları
    Google Play ve App Store’da banka kartı ya da kredi kartı kullanmadan oyun veya uygulama içi ögeler satın alma işlemi nasıl yapılır bu yazımızda anlattık.         Google Play Hediye Kartı Nerede Satılır?     Android ve IOS platformlarında geçerli olan dijital hediye kodları.. Devamını Oku
Oyun Dünyası
PlayStation Store Mayıs Tasarrufları Başladı! Mayıs ayına girmemize günler kala Playstation Store, oyuncu dünyasına seslendiği "Oyun dolu bir Mayıs olsun!" notuyla mayıs tasarrufları kapsamındaki %75'e varan indirimlerini başlattı. Mayıs Tasarrufları'nın son günü 9 Mayıs 2024 olarak duy.. Devamını Oku