Türkiye'nin En Popüler, Oyun Epin Satış, Dijital Kod Alışveriş Sitesi
Tüm Oyunlar
Fifa 23 İnceleme, Yenilikler ve Ultimate Team

Fifa 23 İnceleme ve Yenilikler

Fifa 23 Yenilikler ve Ultimate Team

Author : Oyunfor.com
2022-09-28

 

Serinin son “Fifa” isimli oyununu inceledik ve sizler için notlarımızı hazırladık. İlerleyen zamanda Ultimate team ve yeni FUT özellikleri hakkında güncelleme yapmaya devam edeceğiz.

 

 

fifa 23 hyper motion

 

 

FIFA 23 Grafikler ve Yenilikler

 

EA Sports, kale ağlarındaki 3D geometri ve çarpıcı saha detayları gibi görsel geliştirmeler üzerinde iyi bir performans sergilemiş. FIFA 23; grafik, oyun deneyimi, hareket kabiliyetleri ve ağırlık hisleri bakımından uzun süredir devam eden EA Sports serisinin en başarılı bölümü olarak karşımıza çıkıyor.

 

Ana his Fifa 23'ün daha yavaş bir oyun olduğu. Oyuncu hızı eskiye göre biraz daha detaylandırılmış. Oyuncu özelliklerine göre değişen yetenekler var. “AcceleRATE” olarak adlandırılan yeni sprint mekaniği bazı oyunculara daha hızlı bir başlangıç ​​sağlarken, bazılarının hız kazanmasının biraz daha zaman almasına neden oluyor. Yine pasa çok daha fazla önem verilmiş. Bu defa bir defans oyuncusunu kolayca geçmek daha zor görünüyor.

 

Vuruş mekaniğinde en büyük yeniliklerden biri, oyuncunun şut çekme esnasında L1 ve R1'e (veya LB ve RB) basarak daha güçlü, daha doğru bir atış yapmasını sağlayan yeni güçlü atış tekniği. Doğru kullanıldığında son derece etkili olabiliyor, ancak bloke edilmeleri kolay ve bu nedenle bariz bir risk/ödül sistemi görünüyor.

 

Şimdilik diğer önemli yeni özellikler oyunun son derecede popüler olan Ultimate Team moduyla, özellikle de kimya sisteminin yenilenmesiyle ilgili. Eskisi gibi 100 puan yerine 33 puan üzerinden kimya derecesi getirilmiş. Yeni sistem artık oyunculara hemen yanlarındaki oyunculara göre kimya vermiyor, bunun yerine tüm başlangıç ​​kadrosunu temel alıyor. Böylece FIFA 23'te daha fazla kadro özgürlüğü var. Oyuncular için ikincil pozisyon konsepti, oyuncuyu tercih ettiğiniz pozisyonda oynamanız için size birçok seçenek sunabiliyor. Yine de, aynı ligden veya ülkeden oyuncularla dolu bir  takım oluşturma seçeneğinin dışında, maksimum 33 kimya derecesi almak kolay değil.

 

Ekranda, her oyuncunun kimyasının nasıl hesaplandığını gösteren bir gösterge var, fakat bu görsel küçük simgelerden oluşan o kadar karmaşık bir yapı ki, gerçek sistem oldukça basit olsa da sunulma şekli kafa karıştırıcı olmuş.

 

 

Buradan Fifa 23 oyuncu reytingleri listesine gidebilirsiniz.

 

 

fifa 23 raitings

 

 

FIFA 23 Multiplayer ve CrossPlay

 

 

Yeni nesil (PS5, Xbox Series, PC) ve eski nesil (PS4 ve Xbox One) oyuncular birbirleriyle oynayabilirken, eşleşmelere yalnızca 1v1 oyunlarda izin verilecek. Bu da; FIFA Ultimate Team, Çevrimiçi Sezonlar, Çevrimiçi Dostluk Maçları ve diğer modlarda diğer platformlardaki oyuncularla rekabet edebileceğiniz anlamına geliyor

 

Yine de FIFA 23, sınırlı ölçüde capraz eşleşme özelliği sunuyor. FIFA Ultimate Team (FUT) Division Rivals, FUT Champions, FUT Ultimate Online Draft, FUT Çevrimiçi Dostluk Maçları, FUT Play a Friend, Çevrimiçi Dostluk Maçları, Çevrimiçi Sezonlar (Co-Op Sezonları hariç) ve Sanal Bundesliga'nın tümü çapraz oynamayı destekleyecek. Bununla birlikte, çapraz oyun “aynı” konsol neslinden konsollarla sınırlı olacaktır.

 

 

Yeni Fut Özellikleri

 

 

Yeni tek oyunculu “FUT Anları”, ayarlanabilir zorluk seviyelerine sahip kısa oynanış senaryolarını tamamlamanız için size tek lokmalık görevler sunuyor. Son 15 dakikada 2-0 yenik durumdan geri dönüş yapmak, güzel bir golü yeniden canlandırmak ya da kalecinizle rakibi çalımlayarak gol atmak gibi. Görevleri tamamlayarak yeni para birimi olan “Yıldız” kazanabiliyorsunuz ve bu yıldızlar galeride bulunan oyuncular ve paketler için kullanılabiliyor.

 

 

FIFA 23 Kariyer Modu 

 

 

Menajer veya oyuncu olarak kendi uzun vadeli futbol kariyerinizi yaratabileceğiniz bir mod. Menajer olarak takımınızı yönetmeniz ve zafer kazandıktan sonra başarınızın devamını sürdürmeniz gerekecek. Oyuncu kariyerini seçerseniz, karakterinizi geliştirebilir ve dünyanın her yerinden takımlara karşı oynayabilirsiniz. Yeni sinematik ve dinamik sekansların yanı sıra yeniden tasarlanmış bir menü de var. Kulübünüzü oluşturun modunda da belli başlı iyileştirmeler var. Oyuncu adları, özellikleri ve daha fazlasını tasarlamanıza olanak sağlanıyor.

 

 

FIFA 23 Oyuncu Kariyer İyileştirmeleri

 

 

Oyuncu Kariyerindeki etkinlikler, toplamda “5 kişilik başlığı” altında size kişilik puanları kazandırıyor. Kişilik puanları, hangi özelliklerinizin artacağını belirliyor, bu da modun ilerleme mekanizmasının önemli bir değişiklik geçirdiğini gösteriyor. Ayrıca katılmak için birçok saha dışı aktivite yer alıyor.

 

 

FIFA 23 Pro Club Profesyonel

 

 

FIFA 23'te EA, Pro Clubs ve Volta deneyimlerinin evrimini birleştiriyor. 11 v 11 ve sokak futbolu modları için geliştirme ve kişiselleştirme seçenekleri yer alıyor.

 

 

FIFA 23 Kadınlar Ligi Takımları

 

 

Kadın futbolu, FIFA 16'dan beri seride yer alıyor ancak o zamandan beri, aynı temel uluslararası hazırlık maçları ve genel bir turnuva modu ile sınırlı kaldı ve bunun üzerine hiçbir çaba gösterilmedi. Bu yılki oyun bu açıdan büyük bir adım atıyor. FIFA 23, Barclays Kadınlar Süper Ligi ve Division 1 Arkema'nın mücadeleye girmesiyle serideki kadın kulüp takımlarının yer aldığı ilk oyun olacak.

 

 

fifa 23 women league

 

 

 

 

Tüm bu yenilik ve geliştirmeleri yetersiz de bulabilirsiniz elbette.  Gelecek yıl “EA” ve “FIFA” ortaklığının sonlanacağını biliyoruz ve EA'nın büyük silahlarını “EA Sports FC” için sakladığı tek oyun olabileceğini düşünenler de var.

 

 

 

 

  • Yorumlar (0)
Mükemmel
(0 )
%0
Çok İyi
(0)
%0
İyi
(0 )
%0
Fena Değil
(0 )
%0
Çok Kötü
(0 )
%0
Ortalama Puan
0
0
0
İlk Yorum Yapan Siz Olun!
Hediye Kartları
    Google Play ve App Store’da banka kartı ya da kredi kartı kullanmadan oyun veya uygulama içi ögeler satın alma işlemi nasıl yapılır bu yazımızda anlattık.         Google Play Hediye Kartı Nerede Satılır?     Android ve IOS platformlarında geçerli olan dijital hediye kodları.. Devamını Oku
Oyun Dünyası
    LoL 14.9 Yama Notları   Riot Games'in duyurduğu League of Legends 14.9 yamasıyla gelen bir çok denge düzenlemesi arasında Malmortius'un Ağzı ve Ölümün Dansı gibi bazı eşyaların değiştirilmesi, Akshan, Bel'Veth ve Nilah gibi şampiyonlara el atılması, ek olarak da Skarner ve Sejuan.. Devamını Oku