Türkiye'nin En Popüler, Oyun Epin Satış, Dijital Kod Alışveriş Sitesi
Tüm Oyunlar
Bafta Oyun Ödülleri 2024 Sahiplerini Buldu

2024 BAFTA Oyun Ödülleri

2024 BAFTA Oyun Ödülleri Sahipleri

Author : Oyunfor.com
2024-04-16

Bafta Oyun Ödülleri

2024 BAFTA Oyun Ödülleri Sahiplerini Buldu

Britanya Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) tarafından her yıl düzenlenen, oyun dünyasının en prestijli ödülleri BAFTA Oyun Ödülleri 2024’te sahiplerini buldu.

Çeşitli kategorilere yer veren Bafta 2024 Oyun Ödülleri bu yıl; Alan Wake 2, Hi-Fi Rush, Baldur’s Gate 3, Cyberpunk 2077, Super Mario Bros. Wonder gibi oyunlara ödüllerini dağıttı.

 

Baldurs Gate 3

 

En iyi oyun, en iyi hikaye anlatımı ve en iyi müzik ödüllerinin sahibi Baldur’s Gate 3 oldu. Larian Studio tarafından geliştirilen rol yapma oyunu olan Baldur’s Gate 3, tek oynanabileceği gibi çok oyunculu olarak da oynanabilir. Farklı karakterler ve olay örgüleri oluşturabilme alternatifleri de sunan bir hikayesi ve oyuncuyu içine çeken müziğiyle oyun dünyasının tüm ışıklarını üzerine çekmiştir. 3 Ağustos 2023 de yayınlanan Baldur's Gate 3 Metacritic'de ortalama 96 puanı alarak oyun dünyası tarafından çok beğenildi.

 

Alan Wake 2

 

Bafta 2024 En iyi sanatsal başarı kategorisi oyun ödülünü alan; psikolojik-gerilim, hayatta kalma türünde yer alan ve Remedy Entertainment tarafından geliştirilmiş Alan Wake 2 ise, Epic Games tarafından konsol ve pc platformlarında yayınlandı. Bir rüya teması içeren Alan Wake 2 , tek oyunculu modda oynanmaktadır.

 

Cyberpunk 2077

 

En iyi gelişen oyun kategorisinde ise rakiplerini geride bırakıp ödülü almaya hak kazanan oyun Cyberpunk 2077 oldu. Oyuncular için bilinmeyen bir bölge olarak gelen dlc ile Phantom Liberty geçtiğimiz yıl 26 Eylül'de yayınlandı. CD PROJEKT RED'in Cyberpunk 2077'nin geliştirilmesinde 500’den fazla kişiyi çalıştırdğı bilinmektedir. Bu sayının hakkını veren, başarılı hikayesi ile RPG temelli bir oyun olan Cyberpunk 2077; distopik siberhaydut olarak hayatta kalma mücadelesinde olarak oynadığın zengin hikaye anlatımlı birinci şahıs nişancı oyunudur. Suçun ve sert gerçekçiliğin kurgu şehri Night City'de hayatta kalmaya çalışırken, oyun içerisindeki güncellemeleri ve Phantom Liberty dlc paketi ile oyun evrilerek daha fazla oyuncu kitlesine ulaştı.

 

Hi-Fi-Rush

 

Tango Gameworks’un geliştirdiği Hi-Fi Rush ise, en iyi animasyon kategorisi ödülünün sahibi oldu. En büyük hayali rock yıldızı olmak olan ana karakter Chai ve ona eşlik eden müttefiklerinin, güçlü bosslar karşısındaki duruşunu konu alan oyunda, ritimlerin ve grafiklerin tadını çıkarmak mümkün. Yayıncısı Bethesda Softworks olan Hi-Fi Rush, tek oyunculu modda oynanıyor. 

 

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

 

Şeytan Kral’ın elinden Prenses Zelda’yı kurtarmak için tekrar yola çıkan Link’in, Triforce adındaki üçgen nesnenin 8 parçasını toplama serüvenini ele alan ve keşfetmenin ön planda olduğu, devam serisi niteliğindeki The Legend of Zelda: Tears of The Kingdom oyunu ise, Bafta 2024 Oyun Ödüllerinde En İyi Teknik Başarı kategorisi ödülünü aldı. Açık dünyada geçen, yayıncısı Nintendo olan The Legends of Zelda: Tears of The Kingdom da tek oyuncu modda oynanıyor.

 

Super Mario Bros Wonder

 

En iyi çok oyunculu oyun ödülünü alan oyun, Nintendo’dan Super Mario Bros. Wonder oldu. Oyuncuları kendine çekmeyi başaran Super Mario Bros. Wonder’in rengarenk dünyasında, çok oyunculu modda oynamak mümkün olduğu gibi oyundaki karakter sayısıyla da dikkat çekti.

 

 

Dave The Diver

 

BAFTA Oyun Ödüllerinde; piksel grafikleriyle su altının eğlence dolu dünyasında bir macera fırsatı sunan Dave The Diver ise, Bafta 2024 Oyun Ödülleri'nde En İyi Oyun Tasarımı alanında ödülü aldı. MINTROCKET’in geliştiricisi ve yayıncısı olduğu tek oyuncu modda oynanan bu oyun, maceracı eksantrik karakter gündüzleri su altının gizemlerini keşfederken, geceleri ise sushi restoranı işletiyor.

 

İşte 2024 BAFTA Oyun Ödülleri Sahipleri

EN İYİ OYUN: Baldur’s Gate 3 – Larian Studio/Larian Studio
EN İYİ SANATSAL BAŞARI: Alan Wake 2 – Remedy Entertainment/Epic Games
EN İYİ TEKNİK BAŞARI: The Legend Of Zelda: Tears Of The Kingdom – Nintendo EPD/Nintendo
OYUNCULARIN SEÇİMİ: EN İYİ OYUN: Baldur’s Gate 3 – Larian Studio/Larian Studio
EN İYİ ANİMASYON: Hi-Fi Rush – Tango Gameworks/Bethesda Softworks
EN İYİ ÇOK OYUNCULU OYUN: Super Mario Bros. Wonder – Nintendo EPD/Nintendo
EN İYİ SES: Alan Wake 2 – Remedy Entertainment/Epic Games
EN İYİ GELİŞEN OYUN: Cyberpunk 2077 – CD PROJEKT RED/CD PROJEKT RED
EN İYİ MÜZİK: Baldur’s Gate 3 – Borislav Slavov – Larian Studio/Larian Studio
EN İYİ AİLE OYUNU: Super Mario Bros. Wonder – Nintendo EPD/Nintendo
EN İYİ OYUN TASARIMI: Dave The Diver – MINTROCKET/MINTROCKET
EN İYİ HİKAYE: Baldur’s Gate 3 Geliştirme Ekibi – Larian Studio/Larian Studio

 

  • Yorumlar (0)
Mükemmel
(0 )
%0
Çok İyi
(0)
%0
İyi
(0 )
%0
Fena Değil
(0 )
%0
Çok Kötü
(0 )
%0
Ortalama Puan
0
0
0
İlk Yorum Yapan Siz Olun!
Hediye Kartları
    Google Play ve App Store’da banka kartı ya da kredi kartı kullanmadan oyun veya uygulama içi ögeler satın alma işlemi nasıl yapılır bu yazımızda anlattık.         Google Play Hediye Kartı Nerede Satılır?     Android ve IOS platformlarında geçerli olan dijital hediye kodları.. Devamını Oku
Oyun Dünyası
  Nisan Ayının En Çok Dikkat Çeken PC Oyunları   Çoğunlukla büyük firmaların, büyük oyunlarının ilgi çektiği oyun dünyasında aslında her ay, birbirinden iyi ‘nispeten küçük’ oyunlar da piyasaya sürülüyor. Oyunfor'da bu geniş dünyada yolunuzu bulmaya yardım etmek için Nisan ayının önem.. Devamını Oku