Türkiye'nin En Popüler, Oyun Epin Satış, Dijital Kod Alışveriş Sitesi
Tüm Oyunlar
2022 Yılında Öne Çıkan 10 Oyun

2022'nin öne çıkan oyunları

Author : Oyunfor.com
2023-01-03

Geride bıraktığımız yılın, oyun dünyasını oldukça mutlu ettiğini söyleyebiliriz. 2022 yılında bazı öne çıkan oyunları derledik. 

 

2022 one cikan oyunlar

 

 

Çok sayıda oyunun ertelenmesi ve pandemi sebebiyle yaşanan gerilemelerin ardından, video oyun endüstrisi nihayet 2022'de tüm hızıyla geri döndüğünü hissettirdi.

 

İş tarafında 2022, Microsoft'un Ocak ayında Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın almasıyla başladı. Çok kısa bir zaman sonra, Sony Interactive Entertainment, Bungie'yi bir milyar dolara satın alarak Microsoft Xbox’ın rekabette arayı açmasına bir nebze olsun engel oldu. Yeni ortaklıkların yanı sıra bazı ayrılıklar da yaşandı. Electronic Arts, FIFA ile 30 yıllık ortaklığın ardından lisansını geri çekti. Ayrıca Electronic Entertainment Expo 3 de bu yıl iptal edildi.

 

Bu yıl çıkan yapımlar içinden öne çıkanları, en çok beğenilenleri listeledik. Elbette herkesin oyun zevki birbirinden farklı. Listede yer vermediğimiz ve çok beğendiğiniz oyunlar mutlaka vardır. Düşüncelerinizi ve listede yer almasını istediğiniz oyunları yorumlarda belirtebilirsiniz. Gelin birlikte bakalım bu yıl neler oynamışız?

 

2022'nin öne çıkan oyunları

 

elden ring-1

 

 

Elden Ring

 

Hidetaka Miyazaki'nin yönettiği, hikayesi ve dünyası George RR Martin'den olan Elden Ring, yüksek fantezi deneyimlerinin en iyilerinden biri. Ayrıca oldukça fazla yan görev, keşfedilecek alan, kilidini açıp yükseltilecek zırh ve silahlar mevcut.

 

Bu eski bir dünya. Eski savaşlar yeryüzünde yaralar bıraktı: devrilmiş heykeller, çürüyen surlar, çimenlerin henüz yeniden büyümediği yanmış topraklar. Game of Thrones'un yaratıcısı George RR Martin, Elden Ring'in Miyazaki ve ekibinin özenle inşa ettiği bir anlatı temeli olan tarihini sağladı. Ama Lannister tarzı entrika beklemeyin. Bu herhangi bir geleneksel hikaye oyunu değil. Tahammül edilmesi gereken sıkıcı sinematikler yok. Açık olan şu ki, Elden Ring sizin ölmenizi veya sürgüne gönderilmenizi istiyor ve yok olmaya direnmek için elinizden gelen her türlü kaynağı ve ittifakı kullanmanız gerekiyor.

 

 

gow-ragnarok

 

 

God Of War: Ragnarök

 

God of War: Ragnarok, tüm aksiyon-macera oyunlarının en iyilerinden biri. Muhteşem oyunlarla dolu bir yılda, Ragnarok kendisine harika bir yer edindi. Bir önceki oyun olan God of War'dan üç yıl sonra geçiyor. Kratos ve oğlu Atreus'u bir kez daha Midgard'da. Atreus kökenlerini ortaya çıkarmaya çalışırken Kratos, çocuğun onları Odin'le aşılmaz sonuçları olacak bir savaşa sürüklediğinden endişelenir. Baba ve oğul bilge Mimir ile dokuz diyarda seyahat ederken, güçlerini test eden İskandinav mitolojisinden alınmış tanrılar ve canavarlarla karşılaşırlar. Kratos için bu, savaştan daha fazlasını aramanın hikayesi. Ve Atreus için bu, büyümenin sonuçlarının onun nasıl bir tanrı olacağını belirlediği bir reşit olma hikayesi. Ve oyuncular için? Yılın en iyi oyunlarından biri.

 

 

horizon-forbidden west-1

 

 

Horizon: Forbidden West

 

Forbidden West Horizon: Zero Dawn'ın devamı olarak geri dönüyor. Batı Amerika Birleşik Devletleri'nin çorak arazileri, selefinin iki katı büyüklüğündeki bu geniş, açık dünya devam oyununda serbestçe dolaşabiliyorsunuz. Bu da avlanacak robotların, tamamlanması gereken yan görevlerin ve bulunacak yükseltmelerin çok daha fazlası olduğu anlamına geliyor.

 

 

stray

 

 

Stray

 

Stray'in tamamını bir kedi olarak oynuyorsunuz, bir şeylerin üzerine atlamak, raflardan bir şeyler devirmek, halıları ve kapıları tırmalamak ve miyavlamak da dahil olmak üzere kedilerin yaptığı her şeyi yapıyorsunuz. Dış dünyanın gür yeşilliklerinden düştükten sonra ailesinden ayrılan bir başıboş olarak, kendinizi insanlığın son kalıntılarını korumaya yönelik, siberpunk, duvarlarla çevrili bir şehirde buluyorsunuz.

 

 

a-plague-tale-requiem

 

 

A Plague Tale: Requiem

 

Selefi A Plague Tale: Innocence'ın ürkütücü ayak izlerini takip eden Requiem, Yüz Yıl Savaşları sırasında 14. yüzyıl Fransa'sının alternatif bir tarih versiyonunda geçen kasvetli bir üçüncü şahıs aksiyon-macera oyunudur. Hugo adında bir genç çocuğun ablası olan Amicia olarak oynuyorsunuz. 

 

 

lego-star-wars-the-skywalker-saga

 

 

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

 

Diğer lisanslı LEGO oyunları gibi The Skywalker Saga da oldukça basit bir oyun. Aksiyon hiçbir zaman "kötü adamları yumrukla/vur ve ilerlemek için öğeler inşa et"ten daha karmaşık hale gelmiyor ve bu basitlik onun gücü oluyor. Skywalker Saga , dokuz Star Wars filmini her yaş için eğlenceli, ulaşılabilir seviyelere ve açık dünyalara çeviriyor.

 

 

cod-mw2

 

 

Call of Duty: Modern Warfare 2

 

Modern Warfare 2 ile geliştirici Infinity Ward, tüm Call of Duty serisinin geleceğini çizdi. Yeni bir oyun motoru, temel teklifi ve kapsamlı Warzone 2'yi birbirine bağlıyor. Sonuç olarak daha ağır hareket, elden geçirilmiş silah kullanımı ve daha fazla düşünülmüş mermi balistiği sunan Modern Warfare 2 ile oyun deneyimini yükseltiyoruz. Call of Duty'nin yaratmada her zaman çok usta olduğu kaostan ödün vermeden biraz daha yavaş, taktiksel olarak daha ilgi çekici bir nişancı oyunu sundu. Görsel olarak büyüleyici tek oyunculu oyun, gerçekçiliğin sınırlarını çiziyor ve daha sinematik bir deneyim oluşturmak için mekanik revizyondan akıllıca yararlanıyor.

 

 

cod-warzone-2

 

 

Call of Duty: War Zone 2

 

Warzone 2 için en büyük yenilik “Al Mazrah” isimli yeni bir harita olmuş. 150 oyuncuyu barındıran Al Mazrah haritası, Modern Warfare 2 oyuncularının daha önceden hatırlayacağı bazı bölgelere sahip. İçerisinde 18 merkezi bulunan haritada şehirler, mağaralar, gözlemevleri ve birçok farklı noktaya sahip.

 

 

cult-of-the-lamb

 

 

Cult of the Lamb

 

“Cult of the Lamb; üstten görünümlü, aksiyon ve macera, roguelike türünde, fakat asıl farkını klasik zindanlara (dungeon) girerek yeteneklerimizi geliştirdiğimiz oyunlardan farklı olarak tarım/şehir kurma türünü harmanlamasıyla ortaya koyuyor.

 

Cult of the Lamb'de dört ana zindan vardır ve bu alanların her biri Eski Tanrılardan biri tarafından yönetilir. Her biri ayrıca o bölgeye özgü özellikler, kaynaklar, planlar, takipçi formları ve düşmanlar içerir.

 

Oyunun başında ana karakterimiz “peygamber” olduğunu iddia eden varlıklar tarafından kurban edilir ama gizemli bir tanrı tarafından yeniden hayata döndürülür. Fakat bunun altında farklı bir amaç yatmaktadır. Bu gizemli varlık bizi kurban etmek isteyen peygamberlerden intikam almak istemektedir. Bize ona olan borcumuzu ödememiz için tarikat oluşturma ve düşmanlarını yok etme görevi veriyor. Sonundaysa bu garip tanrıyı özgürlüğüne kavuşturacağız Geri dönüşümüzün ardından kendi tarikatımızı kuruyoruz.

 

 

f1-manager-2022

 

 

F1 Manager 2022

 

Formula 1 son zamanlarda çok daha popüler hale geldi. Netflix'in Drive To Survive'ı, geçen yıl Lewis Hamilton ile Max Verstappan arasındaki yoğun rekabet ve bu yılki daha yakın yarış sağlayan kural değişiklikleri bu sporun çekiciliğini artırdı ve aksiyon ve dramaya aç büyük bir izleyici kitlesi sağladı. Bu nedenle, tam FIA lisansıyla birlikte Frontier'in piyasaya sürülmesi için, bundan daha iyi bir zamanlama olamazdı.

 

F1 Manager 22'de oyuncular 10 F1 takımından herhangi birini yönetir . Takım müdürü olarak, takımın yarış stratejisini ve hazırlığını kontrol eder, personeli geliştirir (geliştirme veya yeni işe alma yoluyla), takımın arabasını ve tesislerini yükseltir, sponsorlarla anlaşmalar yapar ve çok daha fazlasını yaparsınız. Bu bir yönetim simülasyonu olduğundan, sürüşün hiçbirini kendi başınıza yapmayacaksınız ancak stratejilerini belirleyerek, onlara doğru araba kurulumunu vererek ve hatta sürücülerini mikro düzeyde yöneterek, sürücünün yarış içi performansı üzerinde hâlâ çok fazla kontrole sahipsiniz.

 

 

 

  • Yorumlar (0)
Mükemmel
(0 )
%0
Çok İyi
(0)
%0
İyi
(0 )
%0
Fena Değil
(0 )
%0
Çok Kötü
(0 )
%0
Ortalama Puan
0
0
0
İlk Yorum Yapan Siz Olun!
Hediye Kartları
    Google Play ve App Store’da banka kartı ya da kredi kartı kullanmadan oyun veya uygulama içi ögeler satın alma işlemi nasıl yapılır bu yazımızda anlattık.         Google Play Hediye Kartı Nerede Satılır?     Android ve IOS platformlarında geçerli olan dijital hediye kodları.. Devamını Oku
Oyun Dünyası
  Ghost of Tsushima Sistem Gereksinimleri Belli Oldu! Sucker Punch Productions ve Nixxes Software tarafından geliştirilen Ghost of Tsushima'nın 16 Mayıs 2024 tarihinde PC'de oynanabilir olacağı duyurusu yapılmıştı. Steam ve Epic Games Store üzerinden ulaşılabilir olacak olan Ghost of T.. Devamını Oku